Кошик
2522 відгуків

Шановні клієнти! Компанія «Карт ПАК» повідомляє, що у зв’язку з відключенням електроенергії у Києві та області, транспортні компанії приїзжають до нас не завжди за графіком. В звязку з цим сроки доставки можуть збільшитися на 1 день. Також повідомляємо що в звязку з перебоями електроенергії, та повітряною тривогою, у нас деякий час (сподіваємося що не більше однієї години) можуть не працювати телефони. Дякуємо за розуміння.

+380 (67) 247-64-99
+380 (63) 102-23-84
+380 (50) 951-12-60
+380 (44) 229-00-85
ТОВ "КАРТ-ПАК"
Кошик

Яка упаковка для торта краще?

Яка упаковка для торта краще?

Цей матеріал буде цікавий в першу чергу початківцям кондитерам, співробітникам приватних підприємств, що задаються питанням, яка упаковка краще для тортів, тістечок та інших кондитерських виробів. Якщо ви чекаєте однозначної відповіді, в стилі – «купуйте тільки...», змушені вас розчарувати. Кожен вид упаковки хороший по-своєму і, що куди важливіше, має конкретне функціональне призначення.

Коли говорять про вибір, мають на увазі два протиборчі табори: пластикові прозорі короби і картонні упаковки. Так вже склалося історично, що більш привабливою у всіх сенсах (крім практичності) вважається упаковка для торта, виконана з картону. Підкреслимо, що всі види упаковки для тортів мають право на існування. Сильні сторони картонних коробів це:

  • різноманітність форм: глуха, напіввідкрита конструкція, тара з двома прозорими гранями і т. д.;

  • варіативність оформлення і конструктивного виконання. Картонні підприємства пропонують виготовлення тари з логотипом і дизайном замовника. Що до конструкції, то для кондитерських виробів застосовують чотириклапанні версії з верхнім замковим з'єднанням або з боковим замком;

  • екологічна чистота, безпека. Целюлоза і перероблена макулатура – ось типовий склад картону. Матеріал не виділяє шкідливих випарів, не продукує сторонніх запахів.Тортовая коробка з віконцем фото

Коли виникає дилема, у що упакувати торт, питання ціни виходить на перше місце, і тут, на жаль, картонні версії часто програють пластиковим. У теж час, полімерні упаковки цікаві з точки зору штучної реалізації товару: одне-два тістечок, один шматок торта і т. д. Даний сценарій передбачає доставку продукту додому для негайного вживання в їжу. Пластик не придатний для тривалого зберігання продуктів харчування. З іншого боку, полімерні короби можуть зберігатися на складі роками без втрати конструктивних і зовнішніх якостей. У разі намокання, така упаковка не зіпсується, на відміну від целюлозної сировини.

Підведемо проміжний підсумок. Якщо вам потрібна максимально якісна і презентабельна коробка для тортів, яку оцінять вимогливі клієнти – це картон. Якщо потрібно забезпечити відділ швидких продажів кондитерки в магазині і супермаркеті доступним і зручним пакувальним матеріалом, зверніть увагу на пластик.

 

Транспортування тортів: особливості та нюанси

Перед тим, як зануритися в деталі пакувальної техніки, відповімо на питання, в чому перевезти торт, який матеріал підійде краще всього для цих цілей? Не будемо мучити, так як варіантів насправді небагато. У 90% випадків для транспортування вибирають картонну тару. У справі бережний доставки ніжних кондитерських виробів ключова роль відводиться не матеріалу вмістилища, а підготовку бази для мінімізації впливу вібраційних і механічних навантажень.

З цієї причини всі без винятку коробка для перевезення торта комплектуються основою, на якій і розміщується солодкий шедевр. Багатоярусні кондитерські вироби закріплюють шпажками, щоб під час транспортування шари не змістилися. Для підвищення амортизації, досвідчені кондитери застосовують піноплекс разом або замість картонної підкладки. Піноплекс – це спінений полімер, що нагадує щільну губку.

Тепер покроково розберемо, як упакувати торт для перевезення так, щоб він залишився неушкодженим навіть в умовах їзди по пересіченій місцевості.

  1. Приклейте на дно короба двосторонній скотч, щоб підкладка не «гуляла» всередині. Підкладка буде тримати торт знизу, шпажки – зверху.

  2. Для бічного захисту слід скористатися кондитерської стрічкою.

  3. В ідеалі коробку з ніжним вмістом слід перевозити в руках, але, якщо вийшло так, що крім водія в авто нікого немає, під тару доведеться підкласти силіконовий килимок. Він виключить ковзання десерту по оббивці сидіння в моменти різких поворотів і гальмувань.

Тепер ви знаєте, як упакувати торт, а отже, настав час переходити до оформлювальної частини.

 

Чим прикрасити упаковку для торта?

Часто буває так, що початківці приватні кондитери, невеликі підприємства закуповують найдоступніші крейдований або бурі короба, щоб потім доопрацювати їх вручну. Для додання оригінального зовнішнього вигляду застосовують: стрічки, банти, кольоровий папір, штучні квіти, елементи біжутерії.

Кондитерські підприємства, що працюють за індивідуальними замовленнями, знають, як прикрасити коробку для торта так, щоб вона передавала дух свята.

Наносяться вітальні принти, зображення, відповідні приводу: для весілля – голуби, кільця серця, для Дня народження – квіти, кулі і т. д.

 

Як зібрати фабричну коробку?

Будь-яка картонна тара, в тому числі кондитерського призначення, відпускається у вигляді самотужки зібраних конструкцій. Замовник отримує плоску форму, яка після пари-трійки маніпуляцій знаходить об'єм. Перед тим, як зібрати коробку для торта, потрібно зрозуміти до якого типу вона відноситься. Найчастіше для транспортування солодощів застосовується ящик з прозорим віконцем і чотирьохклапанної системою складання граней.

  1. Розкладаємо заготівлю ламінованої стороною вниз

  2. Піднімаємо верхні клапани по лініях згину

  3. З'єднуємо замок

Вся операція займає близько 5 секунд. Формат тари багато в чому залежить від того, з якого картону роблять коробки для тортів, бо чим більше шарів і надійніше конструкція, тим складніше забезпечити хорошу гнучкість дрібним деталям і зберегти елегантність зовнішнього вигляду.

Інші статті

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner