Кондитерська підкладка: що це, для чого і яка буває

Така кондитерська деталь, як підкладка для торта, є тим самим штрихом, який перетворює знайоме ласощі у витвір кулінарного мистецтва. Вона служить своєрідною підставкою для транспортування коржів в процесі приготування, грає роль «п'єдесталу» для розміщення готового продукту в коробці. З вигляду проста і невигадлива деталь, але придумана вона була аж ніяк не випадково, та й завдання у цього важливого аксесуара нетривіальні. Які саме? Давайте з'ясуємо.
Отже, підкладка під торт це не просто ідеально рівний круг з картону, обклеєний фольгованим лайнером. Це захист, зберігає як десерт, так і упаковку від промокання. Що конкретно робить основа?
-
Виступає амортизаційним шаром. Один ніяковий рух, і нижній корж тріскається, а разом з ним порушується глазур, псується настрій майстра і тих, кому призначений солодкий сюрприз.
-
Не дозволяє надлишків вологи, жиру просочитися крізь коробку. Торти, капкейки, пироги, тістечка відносяться до числа калорійних страв з причини великої кількості містяться в них жирів.
-
Забезпечує фіксацію і акуратну транспортування. Як перекласти торт з коробки на тарілку так, щоб не пошкодити? Підсунути під нижній корж плоска підстава! Ну а якщо завбачливо застосувати підкладку, то і вигадувати якихось хитрих способів не доведеться. Досить акуратно підчепити картонну основу, перенісши вагу десерту на руки.
Описані переваги добре знайомі досвідченим кондитерам, але є фінансова сторона питання. Очевидно, що підкладка для торта – це плюс до вартості кінцевого продукту. Коли доводиться конкурувати в межах кількох гривень, таке вкладення може виявитися недалекоглядним. І все ж, ми вважаємо, що краще трохи заощадити на рецептурою, ніж на упаковці і подачі. Без применшення, ламінована підкладка не просто забезпечує зручність, але і є певним індикатором турботи, який як би говорить: «Ми любимо і поважаємо своїх клієнтів».
Різновиди одноразових підставок під кондитерські вироби
Дані аксесуари відрізняються формою, діаметром і матеріалом. Круглі основи виробляються в таких розмірах: 80, 90, 120, 130, 180, 210, 240, 300, 380 мм. Що до форми, то спеціалізовані підприємства виробляють не тільки круглі, але і квадратні, трикутні підстави для кусковий подачі/реалізації солодощів.
Також виділяють посилені версії підкладок. Від звичайних, підкладки під торт посилені відрізняються більш щільним і товстим картоном. Такі аксесуари здатні витримувати велетенські весільні десерти, виконуючи завдання транспортувального, захисного і сервіровки планів. Ущільнений картон непогано справляється з роллю імпровізованого підноса-тарілки, на якій торт здатний чекати своєї долі кілька годин, поки гості танцюють і веселяться.
Ми розібралися з тим, навіщо потрібна підкладка під торт, з'ясували всі про її розміри і конструктивні особливості. Залишається розглянути деякі технічні моменти, і відповісти на питання, що хвилюють початківців кондитерів. Наприклад, як довго торт можна тримати на підкладці? Яких-небудь обмежень немає: матеріал не розкисає і, що найголовніше, не окислюється. Володіючи нейтральним Ph і екологічно чистим складом, підстави з картону, повністю безпечні. Тонкий металізований шар забезпечує не тільки гідроізоляцію, але і відповідає за збереження авторського смаку.
Подробно о материалах кондитерских подложек
Если поискать в сети подробную информацию о сырье, то прежде, чем «докопаться до истины» нам придется пропустить через себя огромное количество информации о том, как сделать подложку самостоятельно из подручных средств. Часто авторы таких «опусов» не задумываются о том, насколько безопасно то, что они предлагают. В ход идут: куски ДВП, упаковочный картон, пенополистирол и другие материалы не пригодные для пищевых целей. Если вы готовите торт для себя или на подарок, используйте для презентации обычную одноразовую посуду.
Повернемося до промисловим зразкам, і спробуємо докладно з'ясувати, з якого матеріалу робиться підкладка під торт, і чому.
-
Основа. Тришаровий гофрований картон або мікрогофрокартон, зібраний також з трьох шарів: верхній і нижній плоский лист, гофра посередині.
-
Лайнер. Як правило, це найтонша фольга, наклеєна на паперову основу. Іноді фольгу замінюють полімером, який також нейтральний, не окисляється, не вбирає запахи, не віддає в продукт сторонні аромати.
У завершенні ще раз підкреслимо важливість застосування таких аксесуарів, як підкладки в комерційній «кондитерці». Не варто економити на подачі і комфорт клієнтів. Деталі важливі!
- Як визначити щільність картону?Бажаєте дізнатися, як вибрати якісний картон? У статті розповімо, що таке густина картону і як її правильно виміряти.Повна версія статті
- Як відкрити піцеріюОсновні варіанти та кроки для запуску ресторанного бізнесу в Україні.Повна версія статті