Кошик
2518 відгуків
+380 (67) 247-64-99
+380 (63) 102-23-84
+380 (50) 951-12-60
+380 (44) 229-00-85
ТОВ "КАРТ-ПАК"
Кошик

Вимоги до упаковки для піци і суші

Вимоги до упаковки для піци і суші

Всі люблять піцу і суші, але не багато хто замислюється про те, як упаковка, в якій доставляють ці страви, здатна вплинути на смак, якість подачі, зберігання. У статті ми обговоримо всі згадані моменти, і відповімо на питання, назвавши дослідження: якою має бути упаковка для суші картон, пластик, і чому для свіжоспеченої піци підходять тільки коробки з товстого і щільного гофрокартону.

Почнемо з огляду коробки для піци – став класикою картонного короба, який знайомий кожному, хто любить це просте, але дуже смачне блюдо. Відразу слід зауважити і підкреслити, що pizza смачніше з печі де-небудь на Півдні Італії, але реальність така, що у гостей не завжди є час на неспішне споживання смакоти безпосередньо в місцях їх приготування. За триста років існування знаменитого італійського фаст-фуду мало що змінилося в самій рецептурою, проте сервіс відчутно додав у якості. З'явилася доставка, для якої потрібна упаковка. Сьогодні, через кілька десятків років, ми знаємо, яка коробка для піци підійде, а від якої краще відмовитися.

Отже, які вимоги висуваються до тарі, в якій доставляється свіжоприготовлена pizza?упаковка для піци фото

  1. Термічна захист. Цей параметр є ключовим, оскільки, з одного боку страва не повинна охолоджуватись занадто швидко, з іншого тара не повинна піддаватися зовнішньому впливу температур. Якщо короб деформувався, взявся горбами, або почав розвалюватися після появи конденсату на кришці, очевидно, що такий варіант не підійде.

  2. Відповідність нормам СанПин: безпечний сировинний склад, відсутність в конструкції металевих, пластикових елементів (не харчового пластику), що стикаються з вмістом і т. д.

  3. Стійкість до жирів. Буде дуже неприємно, якщо, беручи в руки довгоочікуваний замовлення, клієнт відчує на пальцях маслянисту фактуру.

  4. Міцність. Деякі піцерії воліють економити на такому компоненті, як щільність і товщина упаковки. Використовується одношаровий картон. У теорії, якщо радіус доставки не великий, а в процесі транспортування забезпечується додатковий захист від швидкого охолодження, такі упаковки цілком згодяться. Але якщо ви працюєте в мегаполісі, і ваші постачальники їздять по місту на скутерах, варто всерйоз задуматися над замовленням коробів з товстого багатошарового гофрокартону.

Естетика – справа суто персональний, але якщо ідей немає, слід придивитися до загальноприйнятої компонування інформації: на кришці – логотип, на торцях – адреса, контакти, юридична інформація.

 

Типи піццерійних коробів

В цьому плані відкривається найбільший простір для творчості, так як сучасна картонна упаковка для піци не зобов'язана бути строго квадратної. По-перше, крім класичного блюда з Півдня Італії, є римська різновид, що має прямокутну або овальну форму. По-друге, кругла паляниця» вельми зручно розміщується в коробці зі скошеними кутами. До речі, скошені короби виглядають більш сучасно, не так грубо і нудно, як звичайні кутасті ящики.

Перелік всіх типів упаковки виглядає так:

  • квадратна класика;

  • зі скошеними кутами;

  • прямокутна;

  • для кусковий продажу.

Останні варіанти зустрічаються нечасто, і в Україні не користуються попитом, але згадати про них ми все ж повинні. В Європі і США великі мережі продають pizza по одному, двох шматках, а також на чверть або половину. Варто визнати, що виглядає це досить привабливо, як з естетичної, так і з комерційної точки зору.

Залишається з'ясувати, як робиться картонна упаковка для піци, і зрозуміти, чому страва на винос варто трішки дорожче.

  1. Целюлозне сировина очищається, обробляється високою температурою, і в кашеобразном вигляді надходить до центрифуги. З суміші віддаляється надлишок вологи.

  2. Целюлозна маса пропускається через валики, перетворюючись в сирій картон.

  3. Заготівля висушується. Їх декількох плоских шарів гофрованого центру склеюється «бутерброд». Заготівля поділяється на аркуші встановленого розміру.

  4. Наступний стан продавлює форму майбутнього короби.

  5. Майстер упаковує продукцію в штабелі, після чого вона відправляється покупцю.

Складання тари виконують на місцях. Щоб зрозуміти, як, досить пройти короткий майстер-клас від старших співробітників піцерії.

 

Упаковка для суш: особливості, вимоги

упаковка для суші фотоПри поверхневому погляді може здатися, що коробки для суші відрізняються лише формою від аналогічної тари для pizza, але це не так. Дно біля коробок для ролів та інших страв японської кухні вкрите фольгованим або полімерним лайнером, які запобігають намоканню базового шару. Рис, що вбирає воду при варінні, свіжий огірок, лосось, сир – всі ці інгредієнти не назвеш сухими. Знаючи перфекціонізм японців, їх нескінченне прагнення до порядку та естетики в кожній справі, не доводиться дивуватися тому, що тара на винос для місцевих страв відрізняється від звичних упаковок з найближчого фаст-фуду американської чи європейської кухні.

Список вимог до упаковки для суші та ролів.

  • Щільна, але не занадто товста структура картону.

  • Наявність шару, що захищає від протікання рідких інгредієнтів.

  • Сумісність з мікрохвильовою піччю (якщо це гарячі роли або інші страви, що вимагають розігріву).

  • Компактні розміри. Японська кухня-це не просто набір екзотичних продуктів, але й певна філософія, світогляд. Всьому світу давно відома пристрасть самураїв до всього невеликого і акуратному.

Огляд вийшов таким же компактним і змістовним, як порція роли «Каліфорнія». У ньому є все, що може знадобитися при виборі упаковки для готових страв.

Інші статті

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner