Ідеї оформлення пасхальної випічки
Паска – частування не тільки смачні, але й неймовірно красиве. І кожен рік з'являється все більше нових трендів та ідей для оформлення головного атрибуту православного свята. Ми зібрали для вас найцікавіші і при цьому доступні рішення. Ви дізнаєтеся про те, як прикрасити великодню випічку, познайомитеся з незвичайними рецептами і способами подачі.
Оригінальні рецепти пасхальної випічки
Традиційна паска – це дріжджовий повітряний обрядовий хліб, зазвичай доповнений родзинками, спеціями, цукатами, горіхами або фруктами. Зверху паска поливають глазур'ю зі збитого із цукром білка, посипають цукровою пудрою або зображують літери «ХВ».
Все в ньому має сакральне значення. Прообразом є церковний квасний хліб – символ перемоги Христа над смертю. Навіть форма його не випадкова. Вона являє собою форму савана, в яке загорнули Христа після розп'яття. Родзинки символізуємо насолоду від дотику з божественним, впевненість у знайденої захисту і спокуту гріхів.
Є й інші канонічні варіанти оформлення пасок, які мають сакральне значення. Наприклад, сирна паска робиться у вигляді усіченої піраміди і символізує гробницю, у якому відбулося велике чудо воскресіння Ісуса Христа.
Однак незалежно від того, чи вкладаєте ви в випічку сакральний сенс або лише віддаєте шану теплим родинним традиціям, в тому, як прикрасити паску вас ніхто не обмежує. Мало того, багато хто сьогодні відходять від класичних рецептів і пробують нові, незвичні для українців варіанти.
Ось найпопулярніші.
Краффин
Американський десерт, спосіб приготування якого поєднує в собі рецептуру круасана і маффінів. Здобне дріжджове тісто тонко розкочується, подібно круассану, мастять маслом і згортається по спіралі. Випічка виходить мереживний, з тане в роті шаруватим м'якушкою і з хрусткою, злегка зацукрованою скоринкою. В тісто, як і в класичний паску, додають цукати, сухофрукти і т. п.
В якості декору зазвичай використовується тільки цукрова пудра, адже верхівка краффина фігурна і красива сама по собі. Іноді зустрічається прикраса великодня горіхами і сухофруктами, або ягодами і навіть квітами.
Панеттоне і Коломба
Італійський паску панеттоне – це стрімко набирає популярність в Україні варіант великоднього ласощі, який ви напевно не зважитеся приготувати. Самотньому кондитеру знадобиться майже три доби на приготування. Класичний рецепт включає спеціальну закваску левито мадре і борошно Манітоба.
Крім класичного є і більш прості рецепти, але сенс панеттоне в тому, щоб вмістити в нього максимальну кількість жирів, зігнавши всю воду. За рахунок цього випічка довго зберігається, має насичений смак і колір.
Над тим, чим прикрасити великдень зверху особливо не заморочуються: зазвичай вистачає помадки з крохмалю і білків. Всередині кекс доповнюють сухофруктами, але також бувають версії з шоколадним кремом, кремом «сабайон» і кремом зі смаком лимонного лікеру лимончелло.
Є ще Коломба – це практично той же панеттоне, тільки у формі голуба.
Якщо ви все ж зважитеся спекти панеттоне на замовлення, хороший дохід і слава вправного кондитера вам забезпечені!
Паска з начинкою
Тренд сучасного оформлення пасок останніх років – рідка начинка. Начинка за вашим бажанням може бути шоколадною або ягідною, більш щільною або більш рідкою. Але в будь-якому варіанті виходить дуже смачно і цікаво.
Ідеї для прикраси паски
Якою б десерт ви не спекли, у варіантах декору вас ніхто не обмежує. Оригінальних прикладів прикраси пасхальних пасок безліч. Ось найбільш доступні і красиві.
Один з найбільш простих і безпрограшних варіантів – їстівний бісер. Зазвичай їм просто посипають глазур. Це просто і більш естетично порівняно із звичайною присипкою.
Останнім часом активно зростає моді на красиве оформлення пасок живими кольорами. Ви можете запропонувати клієнтам вибирати їх улюблені квіти, які вони перед чаюванням просто знімуть. Також відмінно "заходять" гілочки лаванди і розмарину та їстівні квіти.
Популярний і солодкий рослинний декор, особливо гілки верби. З темного і білого розтопленого шоколаду можна зробити гілочки окремо на папері, почекати, поки вони застигнуть, і прикрасити ними паска.
Ще один варіант як прикрасити паску, який розчулює людей і не позбавлений символізму, – шоколадні гніздечка. Прикрашати його прийнято цукерками у формі яєць. Навіть початківець кондитер зможе зробити "гілочки" з шоколаду, а заповнить гніздо можна готовими шоколадними яйцями або прикрашеними перепелиними.
Ще один популярний варіант – прикраса великодня сухофруктами і горіхами, особливо в якості паски для дитячого столу. Сухофрукти можна зробити і самим засушивши часточки апельсина або лимона. Їх можна акуратно розкласти на шапочці, або щедро посипати на глазур. Ще викладають літери «ХВ», що символізують послання «Христос воскрес!».
Сухофрукти досить непогано поєднуються з натуральним мармеладом і цукатами.
Інші варіанти декору:
-
імбирні пряники;
-
зефір;
-
цукровий фігурний декор;
-
мастика;
-
безе;
-
професійна розпис та інше.
Один из древнейших и все еще актуальных способов декорирования – украшения из теста на пасху: из него можно сделать косы, голубку, или другие разнообразные орнаменты.
Также шапочки украшают и менее традиционным декором. От пирожных макарунс до эмендемса. Возможности ограничиваются лишь вашей фантазией.
Как доставить и подать пасхальный кулич
Отличная рецептура и оригинальный эстетичный декор – это уже почти успех. Почему почти? Потому что неважно, знаете ли вы, как красиво украсить пасху орехами или расписать шапочку Петриковской росписью из глазури, если кулич неправильно подать.
Особенно важно это, если вы делаете выпечку на заказ или в подарок.
Если вы доставляете шедевр лично и можете гарантировать надежную транспортировку, рекомендуем дополнить кулич декоративной корзинкой. Это символичное, традиционное и очень красивое решение.
Если речь идет о доставке курьером или размещении кулича на витрине, подать ее стоит в подарочной коробке для кондитерских изделий, т.е. в специальной коробке для кулича.
Качественная и красивая коробка может сохранить каждую деталь деликатного сладкого декора, подчеркнуть его эстетику, защитить от пыли и заветривания.
Так, коробки для куличей в компании Карт Пак сделаны из микрогофры высокой жесткости.
Картон с микрогофрой – это эко-материал толщиной 0,6-1,8 мм, более прочный в сравнении с обычным гофрокартоном.
Такой материал подходит для создания коробок с фигурной высечкой, т.е. стильной и надежной потребительской упаковки для пасок, которая прекрасно выполняет рекламную функцию и формирует положительный имидж производителя.
Коробка оснащена удобной ручкой для транспортировки и пластиковым окошком, через который отлично видна красота десерта. При этом упаковка полностью закрывается, оберегая кулич от пыли, сохраняя аромат и вкус выпечки.
Мы производим и реализуем потребительскую тару для бизнеса в ассортименте: коробки для пирогов, зефира, конфет и многого другого. Наши изделия помогают кондитерам доставлять свои шедевры целыми и при этом только подчеркивают их красоту.
- Чим відрізняється папір від картону?Чи можуть картон і папір однакової щільності замінити один одного, і як використовуються у виробництві.Повна версія статті
- Як відкрити міні пекарню з нуляЯкі є варіанти для старту і як загалом відбувається запуск нової пекарні в Україні.Повна версія статті