Кошик
2547 відгуків
+380 (67) 247-64-99
+380 (63) 102-23-84
+380 (50) 951-12-60
+380 (44) 229-00-85
ТОВ "КАРТ-ПАК"
Кошик

Правильна коробка 50% успіху торта

Правильна коробка 50% успіху торта

У високогір’ї кондитерського мистецтва куди, безумовно, стосується випічка тортів, не буває дрібниць. Навіть якісний, смачний торт може зіпсувати необ’єктивну подашку. Що конкретно ми маємо на увазі, говорячи про подачу? Звичайно, це упаковка. У цьому огляді ми визначимо, як вибрати коробку для торта, які технічні та естетичні деталі врахувати, на чому можна зекономити.

Почнемо з технічних аспектів. Потрібно розуміти, що Пакувальні матеріали під торти мають базовий набір характеристик. Найважче і актуальним залишається картон: одношаровий, мікрогофрокартон.

Перед тим, як підібрати коробку для торта, нам доведеться визначитися з такими параметрами як:

  • щільність базового матеріалу. За допомогою цього пункту можна зробити висновок щодо механічної щільності картону, стійкості до дії вологого середовища, сонячного світла.
  • герметичність. Чим щільнішою закривається скринька, тим довше вміст залишається свіжим, тим менша ймовірність проникнення всередину дрібних частиночок пилу;
  • розмір. Відстань від десерту до стінок не більше 1-2 см, в іншому випадку випічка буде сильно базікати при транспортуванні;
  • Це механічне навантаження. Деякі виробники згадують цей параметр у описі товару, повідомляючи про передіснуючу вагу для тари: 1,5 кілограма, 3, 5, 8;
  • геометрия тары. Існує дві популярні форми: кругла і квадратна. Круглі підходять для десертів відповідної форми, а ось в квадратну тару вийде вписати торт будь-якої форми;
  • Формат поставки і зберігання коробок. Рекомендується купувати і зберігати тару у розобраному вигляді. Тримайте у зібраному вигляді невелику партію, здатну покрити запити підприємства на найближчі кілька днів.

Серед ентузіастів домашньої випічки часто трапляється питання, в стилі: у що пакувати торт, якщо під рукою не виявляється картонної коробки? У такій ситуаціїкак подобрать коробку для торта По - перше, щоб мати достатньо твердої основи — підложку, нам потрібно за яку можна було б перевезти наш виріб. Для підкладки використовують будь - яку щільну картоплю. Що до стінок упаковки, то для імпровізованої тари підійде целофан, прикрашений стрічками або іншими декорами.

Робімо коробку для торта власними руками

У цьому розділі ми розповімо відповіді на запитання, яке задають кондитери, що працюють на будинку: як зробити коробку для торта з картону, використовуючи підручні матеріали?

Для цього треба купити щільний одношаровий картон з канцелярського магазину. Розберемо дві популярні форми: квадрат, багатокутник. Квадратний ящик з з зйомкою робити простіше, ніж багатокутний варіант.

Для цього беремо картон, клей, ножиці, стрічку і папір упаковки. Подивіться на схему (можна взяти тут http://ezhevika.org/hobbbbi/kak-sdelat-korobku-dlya-torta-svomi-rukami-a275)Основа нагадує хрест зі зношеними кутами на верхній і нижній стінці. Місця згину позначені пунктирною лінією. Дахок має схожу форму. При вимірах основи ми залишаємо припуски для формування стінок. Основний критерій - збіг розмірів периметра нижньої і верхньої частини.

Багатокутник. Варіант номер два, дозволить отримати тару незвичної форми. Потребується картон, лінійка, ножиці. Шаблон пелюсток можна знайти в мережі без проблем. Головна ідея коробочки — це точне повторення форми пелюсток, які згортання входять у замок і утворюють верхню кришку. Така тара підходить для випічки круглої форми, вагою не більше 1 кг. Не підійде для вишуканих кондитерських виробів, прикрашених фігурками та масляними формами.

Ми розібралися з тим, як гарно пакувати торт, не маючи готової упаковки. Наступний блок перегляду присвячених упаковок у контексті їх комерційного застосування.

Який тип упаковки десертів вибрати для бізнесу?

Здається, що кондитерський бізнес мало чим відрізняється від випічки « для себе», поки не постає питання про упаковку. Ось тут і з'являються нюанси. Підприємець, який вибирав тару для свого продукту, повинен вирішити декілька завдань: який матеріал вибрати, як упакувати торт для перевезення, який стиль тари має перевагу для найбільш виграшного подавальника.

Основні типи упаковок для тортів:

  • Двосегментна тара з прозорою кришкою. Підходить для невеликих, одноярусних десертів.
  • Високі коробки: з боковими віконцями або без таких. Можуть мати відкидну кришку або замковий принцип фіксації верху.

Рівень механічної міцності коробок залежить від матеріалу, який застосовується для їх виготовлення: одношаровий картон, мікрогофрокартон. Звичайний упаковковий матеріал відрізняється від дрібного шару, який буває матовим або глянцевим. Млинним картоном стає після його покриття складом, в який входить крейда. Поверхня набуває дрібнопористої структури. Після друкування кольорова фарба заповнює ці пори, щоб досягти високого рівня насиченості, експресивності та об’єму.

Цю речовину використовують у вигляді білого розчину, який містить пігменти титану, каоліну та карбонату кальцію. За гладенькість відповідає барій. Зв’язати компоненти допомагає латекс, казеїн, спирт і крохмаль. Покращують властивості сировини у вигляді маслянистих кислот, аніонних полімерів. 

#BBD0E0 »
Інші статті

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner