Правильна коробка 50% успіху торта

У високогір’ї кондитерського мистецтва куди, безумовно, стосується випічка тортів, не буває дрібниць. Навіть якісний, смачний торт може зіпсувати необ’єктивну подашку. Що конкретно ми маємо на увазі, говорячи про подачу? Звичайно, це упаковка. У цьому огляді ми визначимо, як вибрати коробку для торта, які технічні та естетичні деталі врахувати, на чому можна зекономити.
Почнемо з технічних аспектів. Потрібно розуміти, що Пакувальні матеріали під торти мають базовий набір характеристик. Найважче і актуальним залишається картон: одношаровий, мікрогофрокартон.
Перед тим, як підібрати коробку для торта, нам доведеться визначитися з такими параметрами як:
- щільність базового матеріалу. За допомогою цього пункту можна зробити висновок щодо механічної щільності картону, стійкості до дії вологого середовища, сонячного світла.
- герметичність. Чим щільнішою закривається скринька, тим довше вміст залишається свіжим, тим менша ймовірність проникнення всередину дрібних частиночок пилу;
- розмір. Відстань від десерту до стінок не більше 1-2 см, в іншому випадку випічка буде сильно базікати при транспортуванні;
- Це механічне навантаження. Деякі виробники згадують цей параметр у описі товару, повідомляючи про передіснуючу вагу для тари: 1,5 кілограма, 3, 5, 8;
- геометрия тары. Існує дві популярні форми: кругла і квадратна. Круглі підходять для десертів відповідної форми, а ось в квадратну тару вийде вписати торт будь-якої форми;
- Формат поставки і зберігання коробок. Рекомендується купувати і зберігати тару у розобраному вигляді. Тримайте у зібраному вигляді невелику партію, здатну покрити запити підприємства на найближчі кілька днів.
Серед ентузіастів домашньої випічки часто трапляється питання, в стилі: у що пакувати торт, якщо під рукою не виявляється картонної коробки? У такій ситуації По - перше, щоб мати достатньо твердої основи — підложку, нам потрібно за яку можна було б перевезти наш виріб. Для підкладки використовують будь - яку щільну картоплю. Що до стінок упаковки, то для імпровізованої тари підійде целофан, прикрашений стрічками або іншими декорами.
Робімо коробку для торта власними руками
У цьому розділі ми розповімо відповіді на запитання, яке задають кондитери, що працюють на будинку: як зробити коробку для торта з картону, використовуючи підручні матеріали?
Для цього треба купити щільний одношаровий картон з канцелярського магазину. Розберемо дві популярні форми: квадрат, багатокутник. Квадратний ящик з з зйомкою робити простіше, ніж багатокутний варіант.
Для цього беремо картон, клей, ножиці, стрічку і папір упаковки. Подивіться на схему (можна взяти тут http://ezhevika.org/hobbbbi/kak-sdelat-korobku-dlya-torta-svomi-rukami-a275)Основа нагадує хрест зі зношеними кутами на верхній і нижній стінці. Місця згину позначені пунктирною лінією. Дахок має схожу форму. При вимірах основи ми залишаємо припуски для формування стінок. Основний критерій - збіг розмірів периметра нижньої і верхньої частини.
Багатокутник. Варіант номер два, дозволить отримати тару незвичної форми. Потребується картон, лінійка, ножиці. Шаблон пелюсток можна знайти в мережі без проблем. Головна ідея коробочки — це точне повторення форми пелюсток, які згортання входять у замок і утворюють верхню кришку. Така тара підходить для випічки круглої форми, вагою не більше 1 кг. Не підійде для вишуканих кондитерських виробів, прикрашених фігурками та масляними формами.
Ми розібралися з тим, як гарно пакувати торт, не маючи готової упаковки. Наступний блок перегляду присвячених упаковок у контексті їх комерційного застосування.
Який тип упаковки десертів вибрати для бізнесу?
Здається, що кондитерський бізнес мало чим відрізняється від випічки « для себе», поки не постає питання про упаковку. Ось тут і з'являються нюанси. Підприємець, який вибирав тару для свого продукту, повинен вирішити декілька завдань: який матеріал вибрати, як упакувати торт для перевезення, який стиль тари має перевагу для найбільш виграшного подавальника.
Основні типи упаковок для тортів:
- Двосегментна тара з прозорою кришкою. Підходить для невеликих, одноярусних десертів.
- Високі коробки: з боковими віконцями або без таких. Можуть мати відкидну кришку або замковий принцип фіксації верху.
Рівень механічної міцності коробок залежить від матеріалу, який застосовується для їх виготовлення: одношаровий картон, мікрогофрокартон. Звичайний упаковковий матеріал відрізняється від дрібного шару, який буває матовим або глянцевим. Млинним картоном стає після його покриття складом, в який входить крейда. Поверхня набуває дрібнопористої структури. Після друкування кольорова фарба заповнює ці пори, щоб досягти високого рівня насиченості, експресивності та об’єму.
Цю речовину використовують у вигляді білого розчину, який містить пігменти титану, каоліну та карбонату кальцію. За гладенькість відповідає барій. Зв’язати компоненти допомагає латекс, казеїн, спирт і крохмаль. Покращують властивості сировини у вигляді маслянистих кислот, аніонних полімерів.
#BBD0E0 »- Як визначити щільність картону?Бажаєте дізнатися, як вибрати якісний картон? У статті розповімо, що таке густина картону і як її правильно виміряти.Повна версія статті
- Як відкрити піцеріюОсновні варіанти та кроки для запуску ресторанного бізнесу в Україні.Повна версія статті