Де замовити коробки під виробництво кондитерських виробів
Для того щоб підтримувати клієнтський сервіс на високому рівні, кондитери повинні подбати не тільки про смакові якості своїх виробів, а й про подачу. Гарну презентацією можна зробити по-різному, але найпростіший спосіб — це покласти кондитерський виріб у гарну упаковку. Вона також допоможе довезти десерт до клієнта цілим та неушкодженим. Якщо ви не знаєте, де замовити коробки для торта, а також як правильно вибрати упаковку в залежності від типу виробу читайте цю статтю.
Якими бувають упаковки для кондитерських виробів?
Зазвичай упаковкою для кондитерських виробів є картонні коробки. Вони можуть мати різні розміри та виготовлятися у різних кольорах. Зазвичай, коробки для кондитерських виробів виготовляють із щільного картону. Цей матеріал добре тримає форму, що дозволяє зручно транспортувати десерти. На відміну від паперу, картон не розмокне, якщо на нього потрапить сироп, крем або рідке просочення для торта.
На що слід звернути увагу, якщо ви вибираєте коробку для торта чи інших кондитерських виробів:
- Щільність матеріалу упаковки. Не знаєте, як вибрати коробку для торта чи кексів? Насамперед, зверніть увагу на сам матеріал упаковки. Деякі виробники заощаджують на якості сировини. Таким чином, картон виходить максимально тонким. Він погано тримає форму, сильно вбирає вологу та не може захистити ваші кондитерські вироби від деформації під час транспортування.
- Герметичність коробки. Випічка черствіє через контакт із повітрям. Щоб ваші торти та інші кондитерські вироби приїхали до клієнтів максимально смачними та повітряними, виберіть таку коробку, де кришка закривається щільно.
- Розміри. Зазвичай кондитери пропонують невеликі десерти у фіксованій кількості. Ви можете продавати кекси по три чи шість штук. У такому випадку вам потрібно заздалегідь підібрати розміри коробки, щоб усі кондитерські вироби помістилися в упаковку. Головне правило: коробка повинна бути на 1-2 сантиметри більше за десерт.
- Форма. Стандартні квадратні та трикутні упаковки – це досить нудна класика. Ви можете підібрати круглу коробку для кексів або зефіру, щоб здивувати клієнтів. До того ж можна підібрати упаковку для тематичних свят. Наприклад, на День Святого Валентина можна купити коробки для тортів у формі серця.
- Рівень навантаження. Якщо ви покладете занадто важкий десерт у невідповідну коробку, вона може розпастися будь-якої миті. А ваші клієнти ризикують залишитись без куплених солодощів.
- Дизайн. Оформлення упаковки грає велике значення у сприйнятті споживачів. Ви можете придбати коробки для кондитерських виробів із індивідуальним дизайном. Наприклад, нанесіть на упаковку свій логотип або оформіть її в корпоративних кольорах. Це дозволить вам виділитися серед конкурентів, а споживачам краще запам'ятати ваш бренд.
Поради щодо упаковки різних кондитерських виробів
На перший погляд, в упаковці кондитерських виробів немає нічого складного. Однак, вони повинні виглядати гармонійно і не перекочуватися дном коробки. Досвідчені кондитери вже виробили певну схему та знають потрібні розміри своїх коробок. Початківцям може бути складно.
Як вибрати підкладку та коробку для торта?
Підкладка для торта – це не тільки елемент загального дизайну кондитерського виробу, але й предмет, який може уберегти десет від деформацій та пошкоджень під час транспортування. Коробку для торта також потрібно вміти правильно вибирати. В іншому випадку кондитерський виріб може просто не поміститися в упаковку або пошкодитися.
Так як вибрати підкладку та коробку для торта? Ось кілька порад:
- При виборі орієнтуйтесь на вагу кондитерського виробу. Якщо торт важить понад 3 кілограми, вам знадобиться посилена підкладка із щільного матеріалу. Коробка для великих тортів також має бути міцною.
- Діаметр підкладки обов'язково повинен бути більшим за діаметр торта. Однак, сама підкладка повинна бути меншою за коробку для того, щоб можна було покласти її в упаковку.
- Підкладка має бути такої ж форми, як і торт. Якщо торт круглий – значить і підкладка має бути круглою. Бажано дотримуватись цього правила і при виборі коробки. Так кондитерський виріб виглядатиме гармонійно.
- Для бісквітних тортів потрібно вибирати високу коробку, а для мусових — низьку. Вся справа в тому, що бісквіт зазвичай піднімається при випіканні в 2-3 рази. Такі торти досить високі. У той же час, мусові торти низькі. Якщо покласти їх у високу коробку, естетичність десерту може загубитися.
При необхідності ви можете замовити коробки для кондитерських виробів індивідуальних розмірів, форми та дизайну.
Як гарно запакувати зефір?
Зефір — це смачні ласощі, що легко пакувати. Зазвичай вони добре тримають форму і рідко страждають від пошкоджень під час транспортування. Проте є кілька нюансів. Поради, як запакувати зефір:
- Підбирайте розмір коробки під кількість зефіру. Як правило, кондитери пропонують цей десерт у фіксованій кількості штук, наприклад, 3 або 6. Ви повинні упаковати зефір так, щоб на дні коробки практично не було порожнього простору. Інакше десерт ковзатиме по коробці.
- Ви можете створювати гармонійну розкладку зефіру, чергуючи кольори. Наприклад, нехай перший ряд буде фіолетового кольору, а другий — білого. Це додасть візуальної естетичності вашим кондитерським виробам.
- Вибирайте дизайн упаковки під колір зефіру. Зараз багато виробників пропонують різні моделі упаковок у різноманітних кольорах. Підбір кольору упаковки впливатиме на загальне сприйняття продукції. Ви можете замовити індивідуальний дизайн вашої коробки. Наприклад, нанести фірмові кольори чи корпоративний логотип.
Як оригінально запакувати кекси?
Зазвичай, кекси — це м'який кондитерський виріб, який може кришитися в дорозі. Більше того, їх часто просочують різними доповненнями або змащують кремом, шоколадом. Тому важливо знати, як запакувати кекси, щоб вони виглядали гарно і доїхали клієнту цілими:
- Вибирайте розмір коробки в залежності від кількості кексів. Кондитерські вироби не повинні їздити дном коробки.
- Розгляньте коробку зі спеціальними перемичками, якщо ваші кекси додатково прикрашені кремом або шоколадом. Таким чином, глазур не залишиться на інших кексах.
- Ви можете замовити коробку для кексів із прозорою кришкою. Це дозволить вашій подачі виглядати більш привабливо та цікаво.
Як надійно запакувати торт?
Найскладніше — це підготувати торт для транспортування. Щоб кондитерський виріб не деформувався в дорозі, дуже важливо правильно підібрати коробку і знати, як упакувати торт.
- Обирайте коробку, що на 1-2 сантиметри більша за діаметр торта. Таким чином, під час транспортування торт не кататиметься туди сюди.
- Склейте підкладку для торта з дном коробки за допомогою двостороннього скотчу. Це дозволить створити додаткову фіксацію на випадок сильного трясіння кондитерського виробу під час транспортування.
- Якщо ви пакуєте багатоярусний торт, краще покласти кожен шар в окрему коробку. Коли виріб прибуде до клієнта, його можна буде швидко зібрати.
Де придбати коробки для тортів та інших кондитерських виробів?
Багато компаній пропонують упаковку для кондитерських виробів. Однак, найкращий варіант — це придбати коробки безпосередньо у виробників. Компанія Kartpac співпрацює з оптовими покупцями, що дозволяє значно знизити фінальну вартість продукції. Якщо ви шукаєте, де купити коробки для кексів, зефірів, підкладки для тортів та інші види упаковки кондитерських виробів — подивіться наші розділи з товарами.
- Як відкрити міні пекарню з нуляЯкі є варіанти для старту і як загалом відбувається запуск нової пекарні в Україні.Повна версія статті
- Що таке гофрований картонВсе найважливіше про гофрокартон, і про те, як виробники адаптують матеріал для різних завдань.Повна версія статті