Переваги та недоліки картонної упаковки
Кондитерська справа
Використання картонного пакування для кондитерських виробів стало популярним наприкінці XIX століття завдяки зручності та практичності. У 1890 році голова найбільшої у світі кондитерської компанії Whitman's впровадила нову упаковку - щільну коробочку з паперовою підкладкою, яка суттєво підвищила рівень збереження продукції та полегшила її зберігання та транспортування.
Згадаймо основні переваги картону для пакування харчових продуктів та кондитерських виробів:
- коробка добре тримає форму, оберігаючи делікатну випічку від пошкодження;
- вона мало важить і поставляється у складеному вигляді, що забезпечує зручність її транспортування та зберігання на складі. Збирається у пару рухів без використання клею та інших інструментів;
- картон добре пропускає повітря, виріб у ньому не висихає (аерація);
- бокси виходять відносно стійкими до вологи та герметичними. Хрумка випічка залишиться такою, навіть якщо якийсь час було порушено режим зберігання продукції.
Компанія National Biscuit Company (Nabisco), відкрита в 1900 році в США, стала однією з перших компаній виробів, яка використовувала кондитерську упаковку для більшості своїх солодощів. Мало того, в 1905 році компанія використовувала нові методи друку, такі як літографія та фотогравюра, а також перевагу картонного пакування - можливості для нанесення повнокольорового малюнка. Nabisco оформили свої коробки яскравими художніми сюжетами. Це значною мірою збільшило продаж продукції.
Один із найвідоміших образів - це зображення "Uneeda Boy", яке було введено на коробках з крекерами Uneeda у 1899 році. Цей образ став символом компанії і використовувався на багато тарі з різними продуктами.
Крім того, компанія використовувала яскраві та помітні кольори, такі як червоний, жовтий, синій та зелений, щоб привернути увагу покупців. На деяких коробках були зображення знаменитостей, анімаційних персонажів та інших ілюстрацій.
Такі друковані образи на упаковці для пряників, печива та інших кондитерських виробів стали одним зі способів створення лояльності споживачів та просування продукції. Вони дозволяли компанії виділити свої товари на полицях магазинів та привернути увагу споживачів під час покупок.
Таким чином, ми можемо додати до списку недоліків та переваг упаковок з картону ще один плюс: їх можна декорувати та брендувати різними способами, перетворюючи на потужний рекламний інструмент. Сучасне виробництво дозволяє робити коробки різних форм з декоративною висічкою та вирубуванням, наносити повнокольоровий друк, прикрашати їх методом кашування, фольгування тощо.
Наприклад, у Карт-Пак ви можете купити коробки для торта з матеріалу, який піддається складній висічці та підходить для повнокольорового друку, що дозволяє надати пакуванню декоративності. Фігурні прозорі віконця, оригінальні форми, соковиті принти привертають увагу покупця та наголошують на естетиці десерту. Зручні та незвичайні ручки та картонні осередки-вкладиші роблять бокси не лише стильними, а й зручними.
Але ми розглядаємо плюси та мінуси картонної упаковки, а не лише переваги. Тому назвемо ключові обмеження для використання такої тари у кондитерській справі:
- Обмеження за вагою. Картон не завжди може витримувати великі вантажі, що обмежує його використання для пакування великих кондитерських виробів.
- Не підходить для жирних продуктів, таких як шоколад та олія, які можуть просочити матеріал.
- Обмеження щодо умов зберігання. Картонна тара може бути непридатною для зберігання продуктів в умовах високої вологості або температури.
Тому перед покупкою уточніть у менеджера, чи можна використовувати картонну упаковку на підприємствах харчової промисловості або в крафтовій кондитерській для вирішення саме ваших завдань.
Сфера громадського харчування
Використання картонної тари для доставки їжі почалося в середині XX ст. Спочатку вони були розроблені для доставки піци, і до кінця 1950-х вони стали широко поширені в США. У 1963 році було засновано компанію «PizzaPak», яка почала масово виробляти такі коробки для піци та постачати ними піцерії та ресторани. З того часу така тара стала одним із найбільш популярних способів доставки їжі, включаючи піцу, бургери, суші та інші страви.
Ми пропонуємо купити коробки для різних страв на виніс, таких як піца, роли та бургери з гофрованого картону відмінної якості. Наше пакування надійно зберігає форму, вбирає зайву вологу та добре тримає температуру. Наша команда фахівців розробила дизайн, який робить коробки зручними та надійними. Ми додали спеціальні замки, містки, роздільники, розкладні тарілки та інші функції, які дозволяють покупцям легко діставати їжу та підвищують рівень сервісу та лояльності клієнтів.
Розглянемо плюси та мінуси упаковок з картону у ресторанному бізнесі.
Плюси:
- міцний гофрований картон добре тримає форму навіть під вістом важкого продукту;
- на стінках не утворюється конденсат від пар гарячої страви;
- щільна кришка витримує значні навантаження і не продається під вагою пари інших коробок (якщо не перестаратися);
- коробки поставляються у зібраному вигляді, що економить місце у підсобці. Складаються в пару рухів без клею та інструменту;
- можна нанести кольоровий друк.
Ще один плюс – ціна. Якщо замовити, наприклад, замовити коробки для піци оптом їх вартість можна легко вписати в ціну продукту, зберігаючи при цьому її конкурентної.
До мінусів. Ми робимо достатньо міцну картонну упаковку, і все ж таки обмеження за вагою є. Уточніть їх у менеджера перед покупкою. Крім того, такі коробки не забезпечують теплоізоляції, яку може дати фольгована тара.
Транспортування та зберігання
Картонні бокси для зберігання та транспортування продуктів набули широкого поширення в різних сферах діяльності завдяки своїм характеристикам. Це найпростіші та бюджетні універсальні гофрокороби та ящики, що використовуються, як коробки для переїзду, коробочки для подарунків, тара для транспортування та нехарчових продуктів, електроніки, компонентів, вузлів, механізмів, поштових пересилок та інших завдань.
Розглянемо переваги та недоліки пакування з гофрокартону для виробництва споживчої тари, коробок для зберігання та транспортування нехарчових продуктів.
Плюси:
- Великий вибір продукції різної щільності, різних марок та з різною конфігурацією. Доступність виробництва на замовлення;
- Здатність зберігати свою захисну властивість при багаторазовому впливі тиском. При цьому жорсткість матеріалу підвищується зі збільшенням товщини й зі зменшенням довжини, тому невеликі бокси з мікрогофри - найміцніші.
- Повітропроникність. Вміст не задихається при тривалому зберіганні.
- Механічна міцність. Гофрокартон навіть низької щільності добре захищає вміст від пошкоджень та виступає у ролі амортизатора при ударах.
- Низька ціна.
- Доступні будь-які способи маркування.
Самозбірні картонні ящики дуже зручні у зберіганні та перевезенні, оскільки їх легко складати та розбирати, не вимагаючи при цьому додаткових інструментів чи клею.
Серед недоліків можна згадати вже згадані обмеження щодо міцності та вологостійкості. Також варто відзначити, що картонні коробки не завжди можуть бути багаторазовими. Якщо вони були пошкоджені або забруднені, їх не можна використовувати повторно.
Відповідаємо на популярні запитання до КАРТ-ПАК
За традицією, наприкінці статті ми відповідаємо на популярні запитання наших клієнтів.
На вартість можуть впливати такі фактори:
- Тип та якість використовуваного картону
- Розмір та конфігурація ящика
- Тираж замовлення
- Складність дизайну та вимоги до друку
- Додаткові послуги (наприклад, нарізка, склеювання, пакування)
- Вартість доставки та логістики.
- Що таке гофрований картонВсе найважливіше про гофрокартон, і про те, як виробники адаптують матеріал для різних завдань.Повна версія статті
- Що таке крейдований картонПро те, як крейдування впливає якість відтворення друку, і яким воно буває.Повна версія статті