Кошик
2518 відгуків

Шановні клієнти! Компанія «Карт ПАК» повідомляє, що у зв’язку з відключенням електроенергії у Києві та області, транспортні компанії приїзжають до нас не завжди за графіком. В звязку з цим сроки доставки можуть збільшитися на 1 день. Також повідомляємо що в звязку з перебоями електроенергії, та повітряною тривогою, у нас деякий час (сподіваємося що не більше однієї години) можуть не працювати телефони. Дякуємо за розуміння.

+380 (67) 247-64-99
+380 (63) 102-23-84
+380 (50) 951-12-60
+380 (44) 229-00-85
ТОВ "КАРТ-ПАК"
Кошик

Як правильно спакувати торт у коробку

Як правильно спакувати торт у коробку

Про важливість коробок для тортів

Якісне пакування торта грає неймовірно важливу роль світі кондитерського мистецтва. За останні 10-15 років підхід до упаковки сильно змінився, відображаючи глобальні тенденції в індустрії солодощів. Раніше коли конкуренція була не такою високою, кондитерам було достатньо запропонувати клієнтам смачний симпатичний десерт і над тим, як упакувати торт на замовлення, особливо не переймалися. Але з появою великої кількості гравців на ринку та доступністю інформації, увага до деталей, включаючи упаковку, стала вирішальним фактором.

Пакування перестало бути просто способом безпечної доставки та стало потужним інструментом для маркетингу та самовираження. Тому все більше майстрів замислюються про те, як спакувати торт так, щоб поєднати "корисне з корисним" і за допомогою коробки:

  1. Відбудуватися від конкурентів: привернути увагу потенційних клієнтів та створити перше враження, пов'язане з брендом.
  2. Створити свій стиль. Передати цінності, естетику та унікальність своєї роботи, сприяючи впізнаваності бренду.
  3. Запам'ятатися. Люди схильні запам'ятовувати незвичайні та привабливі елементи, що може сприяти повторним замовленням та “сарафанному радіо”.
  4. "Набрати класи". Якісне пакування може підвищити сприйняття цінності продукції, зробити зі стандартного продукту товар класу "люкс".

Ну і не забуваємо про те, що правильно підібрана коробка оберігає виріб від запиленості, перевертань і пошкоджень під час перевезення. Торт довше зберігає свою температуру та свіжість, не висихає при зберіганні у холодильнику, на столі чи вітрині. Далі у статті ми розглянемо, як упакувати торт для перевезення так, щоб він був надійно захищений, доїхав до клієнта в цілості та безпеці та зберіг зовнішній вигляд.

Вибір упаковки: експертний аналіз від Карт-Пак

як упакувати торт для перевезення

На тлі збільшення іміджевого значення пакування, зростання попиту на естетичне оформлення продукції та популярності нових для України видів десертів, на ринку з'явилися і нові різновиди упаковок для кондитерських виробів: як з погляду матеріалу, і з погляду форм і конфігурацій.

Вибір матеріалу

Йдеться в нашій статті про коробки з картону. Пластик все ще використовується у промисловому кондитерському виробництві, проте морально він давно застарів і викликає у споживачів не найкращі асоціації. Замислюючись про те, як упакувати торт вдома, вже мало хто розглядає дешеву хрумку пластикову тару, яка, до того ж не підходить для десертів важчими за кілограм чи два.

В епоху екологічної усвідомленості картон має значну перевагу. Він легко переробляється та розкладається у навколишньому середовищі. Крім того, хрумкі пластикові коробки просто більше не цікаві споживачеві. У тренді — натуральні матеріали та екостиль. Пластик - матеріал "неживий", і асоціюється у споживачів із масовим промисловим виробництвом. Коробки з картону, своєю чергою, нагадують про домашню випічку та створюють відчуття ексклюзивності десерту.

Розмірковуючи про те, яка краще упаковка для торта, треба не забувати й про практичність картону. Вони зручні:

  • добре пропускають повітря, завдяки чому на внутрішніх стінах не збирається конденсат;
  • захищають торт від повітря, пилу та комах;
  • швидко і легко збираються і найчастіше хитро відкриваються, завдяки чому торт можна дістати без пошкоджень;
  • добре тримають форму;
  • зручні у зберіганні у розкладеній формі.

Якщо ви професійно займаєтеся приготуванням тортів — удома чи в цеху, рекомендуємо закупити коробки для тортів оптом - готові або на замовлення. На виробництві можна вибрати дизайн коробки, розмір, колір, нанести власний малюнок або логотип. Навіть якщо у вас невелике домашнє виробництво не біда. Наприклад, у Карт-Пак мінімальне замовлення стартує лише від 10 коробок у замовленні.

В асортименті зібрано десятки пропозицій. Вам не потрібно переживати про те, як упакувати пиріг, тарт, мусовий торт або домашні еклери. В одному місці можна купити коробки для пирогів, торти, пасхальні паски, печиво, цукерки, кремові десерти тощо. Це зручно й у перспективі є найвигіднішою інвестицією на формування іміджу, підвищення середнього чека й отримання хорошого прибутку.

Форма

Найчастіше перевага надається класичним варіантам коробок зі знімною кришкою. Вони можуть бути як круглої, так і квадратної форми, але квадратні більш популярні, тому що в них зручно розмістити навіть торти незвичайної форми.

Вибір розміру

При виборі розміру слід орієнтуватися на те, щоб коробка була трохи більшою за сам десерт, приблизно на 1-2 сантиметри. Наприклад, для стандартного одноярусного торта підійде коробка розміром 30х30 із висотою 19 сантиметрів.

Практичність

Упаковка повинна бути зручною та простою у використанні. Картонні коробки зі вставками допомагають надійно зафіксувати торт, щоб він не переміщався та не пошкодився у процесі транспортування. Ручки допомагають зі зручністю носити коробку. А фігурні прозорі віконця та оригінальні форми привертають увагу покупця та підкреслюють естетику десерту.

Як запакувати бісквітний торт?

як упакувати двоярусний торт

Отже, розглянемо, як упакувати домашній торт для відправки клієнту. Покладіть торт на підкладку. У першу чергу, підкладка для торта має бути достатньо міцною, щоб витримати вагу торта і не деформуватися під його вагою. Також вона повинна бути розміром трохи більше самого торта, щоб запобігти його ковзанню або розмазуванню крему по краях. Для бісквітних важких тортів ідеально підійдуть картонні підкладки завтовшки 3 мм.

Важливе питання:як закріпити торт у коробці, щоб він не рухався всередині:

  1. Використовуйте невеликі шматочки двостороннього скотчу, щоб закріпити підкладку до дна коробки. Зазвичай вистачає кількох шматочків навколо країв підкладки.
  2. Якщо коробка занадто простора, то між нею та підкладкою майстра поміщають шматки полістиролу.
  3. Перед тим, як поставити торт на підкладку, нанесіть трохи крему, щоб виріб не з'їхав.
  4. Щоб запобігти контакту торта з внутрішніми стінками коробки, можна встановити бічні захисні панелі. Якщо вони не йдуть у комплекті з коробкою, їх можна зробити самим, вирізавши шматки картону, які відповідають висоті торта, та прикріпивши їх до внутрішніх стінок коробки.

Перед закриттям коробки переконайтеся, що нічого не тисне на торт і що вона надійно зафіксована на своєму місці. Закрийте коробку та переконайтеся, що вона добре запечатана.

Перед тим, як упакувати торт у коробку важливо повністю охолодити його. Крім того, при приготуванні торта необхідно використовувати стабільний крем для вирівнювання поверхні торта перед нанесенням глазурі або декоративних елементів. Стабільний крем зазвичай має достатню щільність і консистенцію, щоб легко розподілятися і залишатися на місці, забезпечуючи рівне покриття поверхні торта.

Як упакувати бенто-торт?

До питання про те, як упакувати бенто-торт: тут є кілька популярних варіантів

Перший – подавати їх у звичайних лайнч-боксах. Варіант підходить для продажу десертів на винос, кав'ярень, кондитерських крафтових зі столиками та інших точок громадського харчування.

Другий - закупити спеціальні коробочки для бенто-тортів якщо ви відправляєте готові тортики на замовлення. Або продаєте вироби у закладі та думаєте, як упакувати торт для подарунка чи на винос.

Бенто-торти можна запакувати у спеціальні невеликі коробочки зі знімною кришкою, в яку вбудоване велике прозоре віконце для презентації десерту. Також до коробки краще замовити картонні ложі для надійної фіксації. Це стандарт пакування порційних тортів.

Рідше другий кондитерських шедеврів вибирають коробки-акваріуми — їх основа й іноді кришка робляться з щільного картону, а стінки — з прозорого полімерного матеріалу. Десерт, поміщений у таку коробку, можна розглянути з усіх боків.

Як упакувати мусовий торт?

Рекомендується використовувати коробки заввишки близько 25 см прозорим вікном, а також підкладки близько 1,5 см завтовшки. Це дозволяє зберегти пропорції торта та його декоративність.

Пакування багатоярусних тортів

Питання про те, як упакувати двоярусний торт або з трьома і більше ярусами, складніше через їх вагу та конструкцію. Якщо у вас багатоярусний торт, вставте дерев'яні або пластикові шпажки через торти яруси так, щоб вони були вертикально. Це запобігатиме вертикальному зсуву ярусів при транспортуванні. У крайньому випадку рекомендуємо пакувати кожен ярус окремо, а також збирати торт на міцній підкладці з дерева або піноплекса.

Інші статті

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner